Frisörutbildning

Frisörcentrum har arbetat med frisörutbildning i 22 år. Under dessa år har vi utbildat över 800 frisörer till gesällbrevet, frisörernas ”körkort”. 1992 startade vi vår frisörutbildning med syftet att utbilda riktigt duktiga frisörer som är eftertraktade på arbetsmarknaden. Vi erbjuder dig en frisörutbildning som gör dig till en kreativ, teknisk och mycket eftertraktad frisör. Frisörutbildningen är en heltidsutbildning med intensiva, intressanta och lärorika dagar. Från första utbildningsdagen arbetar vi  med målet att du som elev ska vara väl förberedd inför del- och slutprov.

Frisörcentrums frisörutbildning består sammanlagt av 38 veckor, kursavgift 143 000 kr.  Den ger dig alla de grundläggande teknikerna och kunskaperna du behöver för att arbeta på salong. Utbildningen avslutas med frisörbranschens Delprov 1, som ingår i kurskostnaden. Provet ger dig behörighet att fortsätta din färdigutbildning på en frisörsalong. Då kan du för egen kostnad avlägga slutprov nivå 4/gesällprov och bli behörig frisör.

Att arbeta som frisör innebär inte bara att kunna klippa, färga och styla hår. Det är så otroligt mycket mer – möten med intressanta personligheter, förändringar i trender, tekniker/material och produkter som hela tiden förnyas och utvecklas med mera. Vi arbetar därför aktivt med att anpassa vår utbildning så att du som elev ska känna dig trygg med att du får en aktuell och konkurrenskraftig frisörutbildning